Mkb-bedrijven krijgen week extra voor btw-aangifte

De btw-aangifte over het tweede kwartaal van 2024 of over de maand juni moet op 31 juli bij de Belastingdienst binnen zijn. Maar de dienst geeft ondernemers in het mkb een weekje extra, zonder een boete op te leggen.

G20-landen gaan werken aan belasting voor superrijken

De landen van de G20 hebben in het Braziliaanse Rio de Janeiro afgesproken om samen te werken aan de introductie voor een belasting voor de superrijken. Ze hebben echter geen minimum percentage afgesproken, zoals was gehoopt.

Box 3-gedupeerden moeten nog zeker een jaar geduld hebben

Gedupeerde box 3-belastingplichtigen moeten nog zeker tot medio 2025 wachten voor ze mogen aantonen dat ze te veel vermogensbelasting hebben betaald. De Belastingdienst heeft die tijd nodig om een hersteloperatie voor te bereiden.

Lage verkoop nieuwe auto's remt vergroening wagenpark

De aanhoudend lage verkoop van nieuwe auto’s remt de vergroening van het Nederlandse wagenpark. Volgens ING Research zal het herstel van de Nederlandse autoverkoop ook na een eerdere inhaalslag niet doorzetten.

Minder nieuwe auto's verkocht in eerste helft van het jaar

De verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland is in de eerste helft van dit jaar ingezakt. Er werden vooral minder nieuwe benzineauto’s verkocht. Met name hybride aangedreven auto’s nemen steeds meer marktaandeel over. De groei van volledig elektrische auto’s vlakt juist wat af.

Grote groep organisaties doet oproep tegen verhoging btw

Een grote groep organisaties uit de sport, cultuur, media, horeca, evenementen en boekenwereld vraagt het kabinet een verhoging van het btw-tarief van 9 procent naar 21 procent te “heroverwegen”. Ze doen hierover “een dringend beroep” op “de politieke partijen in de Tweede Kamer en het kabinet”, schrijven ze in een verklaring.