DNB: fiscale voordelen huizenbezitters geleidelijk afbouwen

Om de ongelijkheid op de woningmarkt aan te pakken moeten fiscale voordelen voor huizenbezitters geleidelijk aan worden afgebouwd. Dat kan door woningeigenaren vermogensbelasting te laten betalen. Door de huidige lage rente is nu een geschikt moment om daarmee te beginnen, oppert De Nederlandsche Bank (DNB) in een analyse van de woningmarkt.

OESO: wereldwijde deal over minimumbelasting voor multinationals

136 landen hebben een akkoord gesloten over een grootscheepse hervorming van het internationale belastingstelsel. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), die de onderhandelingen leidde. De landen hebben onder meer afgesproken dat multinationals vanaf 2023 minimaal 15 procent belasting gaan betalen, ongeacht het land waar ze zijn gevestigd.

Ierland toch akkoord met internationaal minimumbelastingtarief

Ierland gaat toch akkoord met het plan voor een internationaal minimumbelastingtarief van 15 procent. Ierland heeft momenteel een belastingtarief van 12,5 procent, waarmee het land grote internationale bedrijven als Apple en Facebook heeft weten te lokken.

'Banken bevriezen tegoeden tientallen rekeninghouders'

ABN Amro, Rabobank en ING hebben rekeningen van tientallen rekeninghouders geblokkeerd die belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten. De banken hebben dat besluit genomen om zo in contact te komen met die klanten. Dat meldt Reporter Radio op basis van eigen onderzoek.

Kabinet trekt tien miljoen extra uit voor circulaire economie

Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers. Daarnaast stelt het kabinet komend jaar tien miljoen extra beschikbaar voor initiatieven op het gebied van circulaire economie.

Run op elektrische auto's

Per 1 januari gaat de fiscale bijtelling voor zakelijk bereden elektrische auto’s van vier naar acht procent. Dat zorgt voor een laatste run op elektrische auto’s.

Strop van 2,6 miljard euro dreigt om spaartaks

Het kabinet moet mogelijk tot 2,6 miljard euro uitkeren aan spaarders die moeten worden gecompenseerd voor een te hoge spaartaks. Het gerechtshof in Den Haag vindt dat spaarders te weinig kregen voor hun geld.

Met accountantskantoren praat de Belastingdienst wel

Staatssecretaris Snel struikelde over miscommunicatie en een brute houding van de Belastingdienst. Maar accountantskantoren roemen de bereikbaarheid van de fiscus. Tot de vragen van de kantoren een laag dieper gaan.