Lage verkoop nieuwe auto's remt vergroening wagenpark

De aanhoudend lage verkoop van nieuwe auto’s remt de vergroening van het Nederlandse wagenpark. Volgens ING Research zal het herstel van de Nederlandse autoverkoop ook na een eerdere inhaalslag niet doorzetten.

Minder nieuwe auto's verkocht in eerste helft van het jaar

De verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland is in de eerste helft van dit jaar ingezakt. Er werden vooral minder nieuwe benzineauto’s verkocht. Met name hybride aangedreven auto’s nemen steeds meer marktaandeel over. De groei van volledig elektrische auto’s vlakt juist wat af.

Grote groep organisaties doet oproep tegen verhoging btw

Een grote groep organisaties uit de sport, cultuur, media, horeca, evenementen en boekenwereld vraagt het kabinet een verhoging van het btw-tarief van 9 procent naar 21 procent te “heroverwegen”. Ze doen hierover “een dringend beroep” op “de politieke partijen in de Tweede Kamer en het kabinet”, schrijven ze in een verklaring.

Overheid ziet inkomsten vennootschapsbelasting verdubbelen

De overheid heeft de inkomsten uit de vennootschapsbelasting in de afgelopen vijf jaar zien verdubbelen. De opbrengst van de belasting die bedrijven betalen over de winst nam de afgelopen jaren ook sterker toe dan de opbrengst van de meeste andere belastingen en sociale premies die de overheid incasseert.

Belastingdienst doet aangiftemijder 'laagdrempelige' handreiking

De Belastingdienst stuurt de komende tijd vijfduizend ansichtkaarten naar mensen die al enkele jaren geen belastingaangifte deden. Daarmee wil de instantie hen uitnodigen dit alsnog te doen. Het doen van belastingaangifte is niet altijd verplicht, maar de dienst hoopt zo de drempel te verlagen en te voorkomen dat mensen in de knel raken.

Topman Booking.com kritisch over vestigingsklimaat in Nederland

Topman Glenn Fogel van Booking.com, het reisplatform dat in meerdere landen onder vuur heeft gelegen vanwege belastingontwijking en het misleiden van consumenten, heeft in een interview met De Telegraaf fikse kritiek geuit op het vestigingsklimaat voor bedrijven in Nederland.

Onderzoek: minder kennismigranten door versobering expatregeling

De versobering van de expatregeling zal ertoe leiden dat minder kennismigranten deze kant op komen, meldt SEO Economisch Onderzoek in een rapport dat is opgesteld op verzoek van de Eerste en Tweede Kamer. Onderzoekers schatten dat hierdoor ongeveer 10 tot 15 procent minder hoogopgeleide werknemers naar ons land komen.

Contouren verplichte aov zzp'ers bekend

Er ligt een eerste ontwerp voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zelfstandige ondernemers. Het duurt waarschijnlijk een jaar of vier voordat de verzekering kan worden ingevoerd.

NBA: Let op bij aanslagen box 3-spaarders

De NBA overlegt binnenkort met het ministerie van Financiën over de gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad, om onnodige bezwaarschriften te voorkomen. Tegelijk roept de beroepsorganisatie leden op om waar nodig box 3-spaarders te wijzen op het tijdig bezwaar maken tegen een aanslag inkomstenbelasting over 2023.