'Banken bevriezen tegoeden tientallen rekeninghouders'

ABN Amro, Rabobank en ING hebben rekeningen van tientallen rekeninghouders geblokkeerd die belastingplichtig zijn in de Verenigde Staten. De banken hebben dat besluit genomen om zo in contact te komen met die klanten. Dat meldt Reporter Radio op basis van eigen onderzoek.

Kabinet trekt tien miljoen extra uit voor circulaire economie

Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers. Daarnaast stelt het kabinet komend jaar tien miljoen extra beschikbaar voor initiatieven op het gebied van circulaire economie.

Run op elektrische auto's

Per 1 januari gaat de fiscale bijtelling voor zakelijk bereden elektrische auto’s van vier naar acht procent. Dat zorgt voor een laatste run op elektrische auto’s.

Strop van 2,6 miljard euro dreigt om spaartaks

Het kabinet moet mogelijk tot 2,6 miljard euro uitkeren aan spaarders die moeten worden gecompenseerd voor een te hoge spaartaks. Het gerechtshof in Den Haag vindt dat spaarders te weinig kregen voor hun geld.

Met accountantskantoren praat de Belastingdienst wel

Staatssecretaris Snel struikelde over miscommunicatie en een brute houding van de Belastingdienst. Maar accountantskantoren roemen de bereikbaarheid van de fiscus. Tot de vragen van de kantoren een laag dieper gaan.

Europese rechters maken belasting ontwijken moeilijker

Europese rechters hebben het multinationals moeilijker gemaakt om belasting te ontwijken. Door uitspraken van het Europese Hof van Justitie kunnen de belastingvoordelen van brievenbusfirma’s wel 20 procent dalen.

Ombudsman heropent onderzoek naar fiscus

De Nationale ombudsman heropent per direct een onderzoek naar het verstrekken van foutieve informatie door de Belastingdienst over dwangbevelen voor met name ondernemers.

'Fiat wacht naheffing om Chrysler-deal'

Automaker Fiat zou eerder overgenomen branchegenoot Chrysler hebben ondergewaardeerd om daarmee belastingen te ontlopen, aldus belastingautoriteiten. Al met al staat Fiat Chrysler een naheffing van mogelijk 1,5 miljard euro te wachten.